The fastest message board....ever.

| KOTIMAISIA ARTISTEJA | GALLERIA | TULEVAT TAPAHTUMAT |
Fi-Reggae: Chatty Chatty
Drama kings & queens corner
Mene sivulle:  12 Seuraava sivu
Sivu:1 / 2
Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Venetzuelan presidentti Hugo Chavez näpäytti Bush:ia kyllä näyttävästi: lahjoitti Brooklynin köyhille talven lämmitysöljyt..;)

Köyhä kansanosa tuntuu omassa maassaankin seisovan presidenttinsä takana 100%:sesti, bisnesmiehet ( oppositio )valittavat, ettei näin bisnestä voi tehdä..;))

MM. terveydenhuolto on nyt kaikkien saatavilla kun ennen Chavezia vain rikkailla oli siihen mahdollisuus.

En ole ottanut selvää Hugon edesottamuksista noin yleisesti sen enempää, joten kuulen asiasta mielelläni lisää jos täällä on asiantuntijoita paikalla.Viestiä muokattu (16.12.05 15:54)

"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

eiks chavez ollu se presidentti, joka piti maan televisiossa puheen "olen kultakolikko!"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Venezuelalla on läntisen pallonpuoliskon suurimmat öljyvarat ja siten heillä on varaa astua Jenkkien varpaille ja auttaa oman maansa ja siinä sivussa Jenkkilän köyhiä kun Mr.Bush katsoo tärkeämmäksi rahareiäksi Ihmisten alistamisen, tappamisen ja heidän rikkauksien ryöstämisen.

Chavez on Fidelin kanssa hyvää pataa mistä kertoo monenlaiset yhteistyöhankkeet. mm. satoja Kuubalaislääkäreitä on Venezuelan köyhillä alueilla töissä heitä varten rakennettuissa pikkuterveyskeskuksissa, joissa yläkerrassa on lääkärin asunto. Ennen köyhä ei saanut käsittääkseni lääkärin apua oikein millään, nyt lääärin saa vaikka yöllä kotiinsa varallisuudesta riippumatta.

Jos kaikki maailman luonnonvarat jaettaisiin tasan kaikkien hyväksi ja niitä käytettäisiin ekologisesti kestävästi niin se olisi mun taivas.Viestiä muokattu (16.12.05 15:56)

"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Oijoi! Kyllä on kova äijä tuo Chavez. Eikös hän valtaan päästyään ottanut lähes kaikki maan suurimmat yksityiset metsä- ja öljy-yhtiöt valtion haltuun ja alkoi rahoilla rakentaa köyhille parempia asuinalueita. Ja rikkaat valittivat.
Venetzuelassa on muuten yritetty vallankumousta muutamaankin otteeseen viimeisten 5 vuoden aikana. Erikoista näissä yrityksissä muihin vallankumouksiin verrattuna on se, että asialla ovat olleet oikeistoporvariston edustajat, joiden tukijoina on mm. USAn valtio(-öljyä, seen). Valtaan he eivät ole päässeet, köyhien onneksi.
Chavez sääti myös lain, että vallassa olevan presidentin on kerran tai kaksi (en muista) vuodessa kysyttävä kansalta haluavatko he vaihtaa pressaa. Tämä tapahtuu kansanäänestyksellä, jotka olivat ainakin aluksi hyvinkin tiukkoja, kun maan köyhät eivät vielä tienneet mahdollisuuksistaan äänestää. Aluksi tapahtui myös vaalivilppiä oikeistolaisten toimesta. En tiedä mitä viimeaikoina on tapahtunut.

Asia kyllä kiinnostaa... Jos joku vain tietää, niin kertokoon.

Mahtavaa kyllä että hän on ryhtynyt puolustamaan myös muita kuin oman maan heikkoja ja sorrettuja.

Lisää hänenlaisiaan ihmisiä tämä maailma tarvitsee päättäjiksi! Toivoa ainakin on.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Heh heh, saas nähdä milloin Venezuelastakin "löydetään" joukkotuhoaseita ja Bush lähtee pommikoneineen asialle!

Joten äkkiä vain Suomi Natoon että saadaan meikäläisiäkin tapettaviksi kun Bush levittää täsmäpommein vapauden ilosanomaa.Music darker than blue, humour darker than black

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

^Bush suosii mielummin mattopommitusta kuin täsmäpommitusta. Hajoita ja Hallitse."Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Joo, kun vain ei öljynjalostamoita paskaksi pommita. Öljyyn täytyy päästä käsiksi koska Teksasin punaniskapaviaaneille ensimmäinen ja perustavin ihmisoikeus on halvan öljyn saanti.Music darker than blue, humour darker than black

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

täs on jotain läppää. venezuelan hiilestä, mutta eiköhän se mene aika samaan piikkiin tuon öljyntuotannon kanssa.

[takku.rbgi.net]


Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Kiitos!

Eihän näistä ota selvää Kuopion povarikaan. Propagandaa satelee puolin ja toisin. Laittas Chavez nyt nuo ympäristöasiat vielä maassaan kuntoon niin vaikuttaisi ihan kelpo kaverilta."Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Linkittämässäni artikkelissahan ei kyse ollut ympäristöasioista mitenkään yksittäisenä tai irrallisena asiana, eikä niitä voi tuosta vaan laittaa kondikseen samaan aikaan pumpaten öljyä, kaivatuttaen orjatyöllä hiiltä kaivoksista tai miten tahansa jatkamalla teollisen yhteiksunnan aikaansaamaa massamurhaa. Kirjoittajan mukaan Chavez on aivan samanlainen liero kuin muutkin johtajat, mukana tuhoamassa luontoa ja alkuperäisväen elämää ja kulttuuria. Chavez on johtaja ja poliitikko, suuryritysten, teollisuuden ja teknologian ja "edistyksen" puolustajien etuja ajamassa. Öljyn tuotanto on saastuttavaa ja pienelle eliitille massia tuottavaa touhua, tehtiin se sitten kapitalismin, kommunismin tai bolivarilaisuuden jne nimissä.

!viva la gentuza venezolana!Viestiä muokattu (17.12.05 14:01)

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

^mua kalvaa kyllä epäilys että asia voi olla noinkin, mutta jos fakta on se, että ihmisillä on paremmat olot nyt keskimäärin Venezuelassa kuin mitä aikaisemmin on se positiivista kehitystä.

Ja mediatemppuna Bushin näpäytys oli mielestäni onnistunut ja tässä pelissä piristävä yksityiskohta vaikkakin koko pelin henki on myös allekirjoittaneesta ajatusvirhe, itsemurhaa."Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Chavez on eittämättä Fidelin jälkeen Latinalaisen-Amerikan suurin kuningas. Vielä jokunen vuosi sitten Chavezin tuki kumpusi pääosin suurinpien kaupunkien hökkelikylistä niin nyt vallankumous on leviämässä nopeasti myös maaseudulle, jossa öljyvaroja on alettu kanavoida erilaisiin sosiaalisiin ohjelmiin. Tärkein projekti on että jokaiseen kylään rakennetaan sairaala/terveyskeskus ja kuubalaiset tekee tämän.
Viva la Revolucion Bolivariana!!


Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Bolivia tulee toivottavasti pian perässä, vaalit on kohta ja vasemmisto vahvoilla. Viva Evo Morales!

Che elää!"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Niin ja herra Chavezin sosiAAliset uudistukset ovat tuottaneet tulosta,lukutaidottomuuskin on laskenut,slummit ovat vähentyneet ja vaikka CIA haluaakin chavezin pois vallasta ei se onnistunut ole,he rahoittavat kaikkia toimia kuten Kuuban FIdel CAstron murhaamiseksi.
Ja vallankaappauksia Venezuelassa ei kansa kovin tue tietenkin oikeistolaiset kyllä,sillä toki he ovat kokeneet asemansa huononneen.

Kansa on Chavezin puolella.

ONhan jenkeillä lainsa siitä kuinka KUuba kuuluu heille.
Huvittavaa.

JA kuinka kämpikseni oli maailman nuorison ja opiskelijoiden festivaaleilla venezuelassa tänä syksynä.Maailman nuoriso yhdessä imperialismia vastaan ja bolivaarisen vallankumouksen puolesta.

mikä onkin hiukan huvittavaa on että poliisi voikin olla pahin rikollinen.
ei kovin luotettava.rauhanpuut kasvaa.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Lisäksi Venezulelassa on alettu pistää isoja öljy-yhtiöitä selkä seinään vasten, ja Venezuelan valtion osuus öljytuloista on saatu nousuun, tästähän tietysti Yhdysvallat on näreissään. Länsimaisten öljy-yhtiöiden vaikutusvaltaa pyritään muutenkin Venezuelassa vähentää, ja uusia yhteistyökumppaneita etsitään mm. Intiasta ja Kiinasta.

Myös maata pyritään kansallistamaan ja jakamaan uudelleen köyhille vuokramaanviljelijöille. Kaupunkeihin on jo nyt perustettu valtiontukemia ruokakauppoja missä peruselintarvikkeita myydään tavallista halvemmalla slummien asukeille. Selkeästi Venezuela johto pyrkii vähentämään köyhyyttä hyvin radikaalilla tavalla.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

^Pitääkö tästä ihan alkaa harkitsemaan Venezuelan matkaa ensi kesäksi että näkis omin silmin. Tietäs vähän paremmin missä mennään."Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Kiitos asiallisesta näkökulmasta!

Sitä vaan niin toivoisi löytävänsä aitoa yritystä tasa-arvoiseen maailmaan.

Otsikko ja mun tekstin olikin tarkoitus hieman provosoida, että saisin jonkun esittämään kaipaamaani vastakkaista näkökulmaa,seen?

Nyt asia näyttäytyy paljon moniulotteisempana ainakin täällä päässä.Viestiä muokattu (19.12.05 14:11)

"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Osa noista esitetyistä aiemmin esitetyistä argumenteista on täysin samanlaisia, joita Venezuelan oikeisto esittää tavoitteena Chavezin politiikan mustamaalaus. On totta että Chavez on enemmänkin köyhemmän kansanosan edustaja kuin rikkaan, joihin on keskitytty vähemmän kuin rikkaisiin ja keskiluokkaan. Siitä voi tietty olla montaa mieltä kenen puolesta maassa pitäisi taistella, mutta kiistattomasti köyhiä sorretaan vähemmän kuin ennen Chavezia.

Oikeisto on esittänyt myös kummallisia väitteitä Chavezin yksinvaltaisuudesta, tai esim. syytöksiä että sananvapautta on alettu rajoittaa. Kun vielä parivuotta sitten kaikki televisiokanavat oli oikeistolaisten halussa niitä käytettiin surutta hallituksen vastaiseen probagandaan, puhumattakaan mikä rooli niillä oli oikeistoblokin vallankaappausyrityksessä, kun ne uutisoivat Chavezin kannattajien ampuvan viettomia siviileitä, vaikka totuus oli täysin päinvastainen, ja joka selvisi vasta päiviä myöhemmin. Tuolloin oli varmasti sananvapautta, mutta köyhällä puolella ei ollut vaan varaa sitä missään esittää.

Onko se sananvapauden rajoittamista jos valtio pyrkii rajoittamaan TV-moguleiden valtaa, jotka käyttävät valtaansa tällä tavalla väärin. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksentä.
On varmasti totta että osa uudistuksista on ollut autamatta hitaita. Kuitenkin maassa missä korruptio, rikollisuus, köyhyys ja muut sosiaaliset ongelmat, jotka on syntyneet vuosikymmenten saatossa maan ollessa oikeistolaisten ja kapitalistiöykkäreitten halussa ei niitä voida kytkeä silmän räpäyksessä vaikka vallanvaihdosta olisikin jo kulunut jonkin verran aikaa. Talous "kärsii" tietysti koska köyhyyden poisto nielee aina rahaa eikä se ole ilmaista ilmaista missään päin maailmaa, siksi kai sen poistoon löytyykin harvemmin todellista kiinnostusta maailmalla.

Lisäksi nykymaailmassa ei ole enää välttämättä sijaa millekkään radikaaleille vedoille, esim. laajamittainen kansallistaminen voisi aiheuttaa myös taloudellista haittaa sen oikeutuksesta huolimatta.
Harvemmin missään Etelä-Amerikan maassa oikeistohallinnot ja juntat ovat olleet kiinnostuneita köyhien olojen parantamisesta. Ja enpä usko että Venezuelan joutuminen takaisin heidän käsiin tuskin parantaisin kenenkään oloja paitsi tietysti kaikkein varakkaiden.

Hugo Chavez aiheuttaa ristiriitaisia mielipiteitä kaikkialla. Ja joskus hänen populistisuus saa aiheuttaa närää myös hänen kannattajissaan, mutta tämä on osa Chavezin persoonaa. Imperialismin ja neo-kolonialismin vastaisuudestaan Chavez ansaitsee kiitokset. Olipa taustalla mikä motiivi tahansa. Vast'ikään Chavez palkittiin Unescon kansainvälisen Jose Marti palkonnolla hänen pyrkimyksissään yhdistää ja integroida Latinalaista-Amerikkaa ja Karibian maita, myöskin Jamaikaa jonne ollaan virittelemässä myös hankkeita.


Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Hmm, pisteet Chavezille...;) Kuka pitää kirjaa?"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Evo Morales näyttää voittavan Bolivian vaalit. Mieshän on Intiaanitaustainen ja luvannut laittaa alkuperäiskansojen asiat kuntoon sekä sosialisoida maakaasun tuotannon.

Tää on mielenkiintoista jos mikä!"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Kiintoisaa.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Bolivariana revolution näyttäisi etenevän Etelä-Amerikassa seuraavasti:

Venezuela Hugo Chavez
Bolivia Evo Morales
Brasilia Luiz Inacio Lula De Silva
Argentiina Nestor Kirchner

ensi vuoden pressan vaaleja ja todennäköisiä vasurivoittajia :

Chile Michelle Bachelet
Meksiko heinäkuussa Andres Manuel Lopez Obrador
Costa-Ricassa, Nicaraguassa ja Perussa ennakoidaan vasemmiston voittoa.

Kaiken takana häärii Fidel Castro, Kuuba!

Jamaika mukaan!Viestiä muokattu (20.12.05 14:20)

"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Hei mä tiän. Käykää ite kattoos mitä siel venezuelas tapahtuu?

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Mitä vähemmän Jamaikalla lähdetään sotkemaan tiukkojen poliittisten ääripäiden kanssa sitä parempi. Homma kun tapaa lähteä vähän käsistä - kahden puolueen maassa ammutaan aina tolkuttomasti ihmisiä vaalien alla (puolueiden rahoittamien jengien toimesta), itse poliittiset reformit ovat jääneet kovin vähälle.

Mukavahan se olisi jos asiat hoidettaisiin paremmin.Komposti @ Facebook / Komposti @ Twitter / Komposti @ SoundCloud
Jukka Poika @ Facebook / Raappana @ Facebook

Ylivoima-studio online!

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

^Näin olen vähän myös ymmärtänyt, onko Bob ainoa joka on saanut puolueitten nokkamiehet kättelemään? Ja kahteen otteeseen, tosin toinen kerta tais olla Bobin hautajaisissa.

Ilmeisesti Latinalaisessa Amerikassa on vasemmistojohtajat saaneet enemmistönä olevan köyhän kansanosan aktivoitua erinomaisesti jotta tälläinen veretön vallankumous on mahdollinen.

Mikä muuten pitää yllä oikeiston kannatusta Jamaikalla koska eliittihän on pieni?Viestiä muokattu (20.12.05 17:45)

"Ellei ei ole haavaa kädessä, voi myrkkyä käsitellä turvallisesti"

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Käsittääkseni Jamaikalla PNP:n ja JLP:n linjanvedot eivät nykyisellään niin valtavasti toisistaan eroa. (ei ainakaan niin että voitaisiin puhua perinteisestä oikea-vasen-linjasta) Ei kumpikaan puolue varsinaisesti köyhien etua aja, lisäksi molemmilla puolueilla on pitkä historia jengien varustamisen kanssa. True Babylon **** esimerkiksi Suomeen verrattuna. En asioista kuitenkaan niin hyvin perillä ole, että voisin esittää sen parempia analyyseja vallassaolleiden / opposition puolueohjelmasta ja sen suhteesta todelliseen tilanteeseen kuin että välimatka on melkoinen. Scandal näistä tietäisi varmaan enemmän.Komposti @ Facebook / Komposti @ Twitter / Komposti @ SoundCloud
Jukka Poika @ Facebook / Raappana @ Facebook

Ylivoima-studio online!

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Ja joskus aikoinaan noi ghettosodathan oli täysin CIA:n organisoimia, nehän sinne upotti aseet ja kovat huumeet, joista noi levottumuudet äityi niitten avulla sodaks. Sillä saatiin sabotoituu aika hyvin Manleyn poliittinen ohjelma, ja sotien myötä porukka menetti uskonsa kumpaakin puoluetta kohtaan.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Jarkko kirjoitti:
> Näin olen vähän myös ymmärtänyt, onko Bob ainoa joka on saanut
> puolueitten nokkamiehet kättelemään?

Puolueiden nokkamiehet kättelevät Jamaikalla harva se päivä. Jamaikaa heikosti tuntevat, reggaestä kiinnostuneet länsimaalaiset vain levittävät aika usein kaikenlaista potaskaa Jamaikasta. Jarkko, ei ole todellakaan tarkoitus nälviä sinua. Muodikasta Jamaikaa vain käytetään usein keppihevosena - eikä vähiten vasemmistolaisuuden keppihevosena.

> Mikä muuten pitää yllä oikeiston kannatusta Jamaikalla koska eliittihän
> on pieni?

Ei Jamaikalla ole mitenkään erityisen oikeistolainen hallitus, eikä oppositiokaan ole mielestäni paljoa sitä oikeistolaisempi. Ja samoin puolueet eivät ole (enää) myöskään kovin vasemmistolaisia Manleyn epäonnistuneiden sosialismikokeilujen jälkeen. Siinä lienee myös suurin syy äärivasemmiston vähäiseen suosioon saarella.

Bommitommi kirjoitti:
> Mitä vähemmän Jamaikalla lähdetään sotkemaan tiukkojen poliittisten
> ääripäiden kanssa sitä parempi. Homma kun tapaa lähteä vähän käsistä

Totta.

> kahden puolueen maassa ammutaan aina tolkuttomasti ihmisiä vaalien
> alla (puolueiden rahoittamien jengien toimesta),

Joo, mutta viimeisimmät vaalit ovat olleet aika rauhallisia. Ainakin joulukuun -97 vaalit olivat. Muistaakseni silloin ei ketään tapettu politiikan takia. Ja viimeksikin taisi tulla vain pari ruumista poliittisista syistä. En kuitenkaan muista tarkkoja lukuja.

70- ja 80-luvuilla tilanne oli sen sijaan erittäin paha, ja nykyäänhän puolueet ja melkein kaikki muutkin tahot haluaisivat poliittisvaikutteisista asejengeistä eroon, mutta kun pirulle on antanut pikkusormen, niin se uhkaa viedä koko käden. Eli puolueet eivät ole enää pitkään pystyneet pitämään jengejä kurissa. Donit ja muut pienemmät ghettopamput tarvitsevat tuloja hekin (ja yleensä aika rutkasti), eikä kurjasti pyörivässä taloudessa ole oikein mistä saada mammonaa. Sen takia jengit harrastavat kiristystä pieniltä ja isoilta yrittäjiltä, sopimuksia poliitiikkojen kanssa, jne. Ne toimet eivät kuitenkaan ole muun kansan mieleen, ei köyhien, ei keskituloisten eikä rikkaiden, ja sen takia nämä kansan syvät rivit ovatkin aika lailla kypsyneet Jamaikan poliitikkojen saamattomuuteen. Täytyy sanoa, että vaatii myös aikamoista rohkeutta poliitikoilta pitää yllä tiukkaa linjaa korruptiota vastaan. Siinä voi tulla kovia kahakoita, kun donit jäävät ilman "etujaan". Lisäksi julki tulevat paljastukset eivät varmaan nekään helpottaisi korruptiota vastaan taistelevan puolueen toimintaa.

> itse poliittiset reformit ovat jääneet kovin vähälle.

Valitettavasti. Ainakin hyvät sellaiset.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Aha, Tommi ehtikin kirjoittaa...

> Käsittääkseni Jamaikalla PNP:n ja JLP:n linjanvedot eivät nykyisellään
> niin valtavasti toisistaan eroa. (ei ainakaan niin että voitaisiin puhua
> perinteisestä oikea-vasen-linjasta) Ei kumpikaan puolue varsinaisesti
> köyhien etua aja, lisäksi molemmilla puolueilla on pitkä historia jengien
> varustamisen kanssa. True Babylon **** esimerkiksi Suomeen
> verrattuna.

Sanoisin tuosta kaikesta ihan samaa.

Re: Viva la Chavez
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Raggamuffin kirjoitti:
> Ja joskus aikoinaan noi ghettosodathan oli täysin CIA:n organisoimia,

Bullshittiä. Kyllä se 70-luvun vastakkainasettelu on lähtenyt ihan jamaikalaisista itsestään. Kansainvälisiä apua molemmilla puolueilla löytyi kuitenkin helposti. Ei tarvinnut kummankaan puoleen kovin kauas pohjoiseen kurkoitella. Toisen vähän kauemmas.

> Sillä saatiin sabotoituu aika hyvin Manleyn poliittinen ohjelma

Manley sabotoi itse hyvin oman poliittisen ohjelmansa.Viestiä muokattu (20.12.05 18:52)

*****

[youtube.com]

Mene sivulle:  12 Seuraava sivu
Sivu:1 / 2


This forum powered by Phorum.