The fastest message board....ever.

| KOTIMAISIA ARTISTEJA | GALLERIA | TULEVAT TAPAHTUMAT |
Fi-Reggae: Musiikki
Keskustelut reggae-musiikkiin liittyen
Reggae music discussions
Akae Beka; Vaughn Benjamin; Midnite
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Täytyy nyt tänne hehkuttaa, tätä ei ole syytä sivuuttaa.

Akae Bekalta tullut eka levy, Homage to the Land. Akae Beka tunnetaan paremmin nimellä Vaughn Benjamin, joka tunnetaan parhaiten Midnite-bändin laulajana. Midnite toki tehnyt monella kokoonpanolla musiikkia ja yhdistävänä tekijänä on tämä mies, joka nyt on ottanut nimen Akae Beka. Midnite ja mies Akae Beka on Neitsytsaarten musiikillinen lahja maailmalle.

Tässä levyn nimibiisi, Homage to the Land (video lienee lataajan tekemä):

Huikea roots-kattaus! Jos Midnite ei ole entuudestaan tuttu, nyt on aika tutusta, ja jos se on tuttu, niin sanon että tämä on niitä levyjä joka kannattaa hankkia. Bändillähän on ollut vähän taipumusta siihen sellaiseen Sizzla-syndroomaan, jossa vuoden aikana julkaistaan neljäkin levyä ja kuuntelijan kannalta sellainen ylenpalttius voi olla hieman hankalaa. Toisaalta ovat myös viime vuosina alkaneet julkaisemaan versiolevyjä, joka on vain silkkaa plussa. Myös sanojen tulva on tällä kertaa maltillisesti aisoissa. Yhtäkaikki, tämä on puhdasta kultaa.


Mahtavia torvisovituksia, paljon torvisoolojakin, jousisoittimia, akustisia kitaroita, oikeita soittimia, instrumentaalikohtauksia, linnunlaulua, vedenkohinaa ja Ukonjylyä, Akae Bekan huikea ääni ja lyyrinen kyky on sellainen yhdistelmä, ettei pitäisi jättää ketään kylmäksi. Pari kierrosta olen ennättänyt ottaa ja oon aika tohkeissani. Rojaalia!

Tavallaan yks bändin erityisominaisuus ja vahvuus on nähdäkseni nimenomaan se, että tekevät kunnolla bändimusaa, joka on kuitenkin edelleen verrattain harvinaista reggaemusiikissa.

Julkaistu siis tänään, saatavilla digilafkoista kuten Google Play ja Itunes, varmaan muualtakin. CD'itäkin varmasti jostain saa. Levymerkkinä tällä kertaa Fifth Son Records & VPAL Music.


Midniten sinkku Same I ah One vuoden 2013 lopulta on kans tiukka, sinkulla useampi versio tarjolla:

Tutustumisen kannalta kanssa hyvä levy on Ras Mek Peace (Before reverb without delay) vuodelta '99, se oli myös mun ensikosketus bändiin. Kuivaa, tiukkaa, päräyttävää, kuin kunnon kukkaa konsanaan koko kiekko, reggaemusiikkia parhaimmasta päästä.[www.akaebeka.com]
[www.discogs.com]

Discogs-linkistä kannattaa tsekata myös I Grade Recordsin julkaisut, jotka ovat pitkälti neitsytsaarelaista roots-musiikkia, kovaa kamaa. I Graden Soundcloud on osoitteessa [soundcloud.com]

Youtubesta löytyy myös muutama haastattelu ja livetallenne hakemalla "Akae Beka".This forum powered by Phorum.