The fastest message board....ever.

| KOTIMAISIA ARTISTEJA | GALLERIA | TULEVAT TAPAHTUMAT |
Fi-Reggae: Audio
Linkkejä miksauksiin, biiseihin yms.
Links to mixtapes, tunes etc.
Mene sivulle:  12 Seuraava sivu
Sivu:1 / 2
Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Tuli ongelma: liian monta hyvää Youtube-löytöä eikä valmista ketjua. Vaivaako teitä sama?

Ensimmäinen, jonka ajattelin nostaa esiin, on mystinen Inge Larsen:

Hieno laulu kuin mikä. Huhu- ja juoruosaston lähteiden mukaan Inge Larsen oli Harry Mudien naisystävä ja syntyjään tanskalainen. Tuossa melodiassa on muuten jotakin iskelmämäistä - olisiko jokin skandinaavinen viihdesävelmä alun alkaen?

Joka tapauksessa hän levytti tiemmä vain muutaman singlen Harry Mudielle ja sitten katosi omille teilleen.
Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

huh, olipas järkyttävän kova toi gone is love.
vielä ku ois ollu ne dub with a differencen kreisit jouset, ois sopinutkin nii erinomaisesti.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Ei ole niin avuton tämäkään ralli: artisti on tuntematon, seiskatuumainen on blanco, biisin nimi lienee "It's Not How You Do It".

Urkurilla on muuten erikoinen tapa nojailla välillä kyynärpäällä niihin matalimpiin koskettimiin. Siltä ainakin kuulostaa...

Ja tää "Man To Man Know Your Friend" on kanssa hyvä:


Artistista tai artisteista ei taaskaan kenelläkään hajua. Cherry Oh Baby -rytmi on näitä joihin mä en pahemmin kyllästy. Laulajan/jutustelijan tyyli ja äänenväri tuo muuten ainakin mulle vähän mieleen Leo Grahamin.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

oli tarkoitus pistää toi inge larsen tuohon mun edelliseen podcastiin mutta enpä saanut kappaletta käsiini mistään, eikä tuo youtube-pätkä ollut tarpeeksi hyvälaatuinen :) hieno kappale kylläkin

--
[soundcloud.com]

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

^Jollakin podcastilla olen kuullut Inge Larsenin ja I-Royn dueton (Mudien tuotantoa sekin), jolla Inge laulaa saksaa, I-Roy vastailee omalla tyylillään.
Erikoinen.

Erikoisista tuli mieleen tämä Nora Deanin "Angie La La". Duke Reid -tuote, mutta Treasure Isleksi aika tuota...

Ja kun nyt Nora Dean on esillä: tämä Randy's- tuote "Ahmad-Jamal" oli mulle ennestään tuiki tuntematon biisi, mutta tämähän on oikein hieno.

Vähän urkin nettiä ja sain selville, että biisi on alun alkaen Miriam Makeban "Jikele Maweni" eli "The Retreat Song". Nora Dean toistaa laulun kieltä myöten.
Toimii.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi .

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Vähän tommosia "erikoisbiisejä" kyllä... Ahmad Jamalia en ollut kuullutkaan ennen ja tosiaan aika kova! Angie La La ja Gone is the Love on tullu vinyyliseiska-uusintapainoksina kymmenen vuoden sisään, ei pitäis olla täysin mahdottomia löytää. Väittäisin että toi Gone is the Love on joku cover-biisi myös, en kyllä nyt keksi mikä ois originaali, vois selvittää. Nora Dean tuli muuten uskoon myöhemmin eikä enää tykkää noista vanhoista tuotoksistaan, varsinkin kun loisti myös slackness-lyriikoiden saralla.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Joo, mulla nyt on vähän taipumus kaivella esiin kaikenlaisia kummallisuuksia... Tänne sopii siis totta kai laittaa kuultavaksi mitä vaan lokerosta "muut", joka kaipaa esiinnostoa.

Nora Deanilta vielä "Want Man", Vincent Chinin tuotanto vuodelta 1970:

Kätevä ja hyvin toimitettu fanisaitti noradean.com tietää kertoa, että melodia on alun perin trad-rallista "Mamma We Want Fe Work", ja sama melodia on päätynyt myös Wailersin "Fire Fireen". Yritin tuota Want Mania kuunnellessani keksiä, mistä pirusta se minua muistuttaa, vaan en keksinyt. Piti toisten kertoa.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Kannattaa tsekata tommonen sivusto ku skaville, siellä on joku sakemanni listannu vanhojen ska/rocksteady/earlyreggae-biisien originaaliversioita aika huolella. Harmi kun ei ole hakua.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Joo, skaville on vanha sivusto jo, ja tuttu.

Ja kun mennään noihin mentovaikutteisiin, -versioihin ja muuhun kansanlaulumateriaaliin, kannattaa käydä perehtymässä mentomusic.com -saittiin. Laaja, hyvin toimitettu ja sekin jo pitemmän aikaa sitten perustettu.

Varsinkin ska oli noita mentoralleja ja muuta kansanperinnettä väärällään. Mutta otetaan esimerkki biisistä joka löytyy molemmilta arkistosaiteilta: "Healin' in the Balmyard".

Ensin The Ticklersin mentoversio:

Sitten vaihteeksi The Starlights -yhtyeen varhainen reggaeversio "Eiling in The Barn Yard".
Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Ja vielä yksi mentoversiointi, edes vähän tuoreempi tällä kertaa.
Clint Eastwood & General Saint levyttivät jokusen kansanperinnerallinkin 80-luvun alussa.
"Matty Gunga Walk" lukeutuu niihin, alkujaan mentolaulu "Matty Run":
Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Joo joskus aikoinaan BlackHula-Mikon kanssa kuunneltiin autossa jotain Mento-kokoelmaa ja tuntu että joka toinen biisi olikin tuttu jostain modernista reggayhteydestä, ihan jotain Hill & Gully Rideä ja tämmösiä..tän tyyliset viittaukset ja lainaukset joita reggae on pullollaan on just semmosia juttuja joita monet "reggae-teoreetikot" (Carolyn Cooper, Norman Stolzoff yms.) ymmärrettävästi korostaa kun yrittää esitellä reggaen ja jamaikalaisen musiikin "erityislaatua". Monesti on itsekkin yrittänyt innostuneena selittää jollekkin ei-niin-hirveästi reggaen historiasta kiinnostuneelle tommosta eurooppalaisälykön vinkkelistä ehkä jopa postmodernia, mutta vaikkapa afrikkalaisperäisen musiikkiperinteen kannalta olennaisen perinteistä ja itsearvoista moninkertaisten viitteiden sumaa ja yksittäisen tekijän tai kappaleen mitättömyyttä suhteessa "suureen kertomukseen", usein aika huonolla menestyksellä.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Joo.

Eurooppalaisälykön vinkkeliä on joskus vaikea karistaa, kun nyt sattuu olemaan eurooppalaisälykkö. Aiheesta voisi jatkaakin, mutta ehkä toisessa ketjussa. Nyt teoriat naulakkoon ja lattialle.
Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Nora Dean on jo päässyt hyvin esiin tässä ketjussa, ja siitä riippakiveksi jääneestä (ja vähän stereotyyppisestäkin) slackness-puolesta vedän vielä oman suosikkini, Joe Gibbsille tehdyn "Wreck A Buddyn".

Mutta ei mennä heti siihen, vaan aloitetaan Wreck-rallien ketjun alusta. Prince Busterhan teki ensin törkyturpaisen tuotantonsa jatkoksi biisin "Wreck A Pum Pum", tämä on tuttua, mutta otetaan se tähän. Ja otetaan myös Busterin tuottama vastine sille, Sexy Girls -"yhtyeen" eka "Wreck A Buddy":

Jossakin vaiheessa Lord Creatorkin ehti asialle, mutta jääköön se - aika vaisu esitys luvalla sanoen.

Ja oman variaationsa teemasta teki myös nuori Max Romeo, niinikään Joe Gibbsille.

Nora Dean, alias "Soul Sisters" - ne muut systerit taitavat olla enemmänkin falsettia vetäviä köriläitä:

Ens kerralla jotakin ihan muuta.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Wreck a buddy on kyllä huippu biisi, sykähdyttävä.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Erikoisuuksia ja omituisuuksia.

Ensimmäinen kuuluu sarjaan "tulin niinku etsimään inspiraatiota täältä Jamaikalta".

Robert Palmer tuli tutuksi monesta yhteydestä: hän oli jo ehtinyt laulaa r'n'btä Vinegar Joessa ja levyttää sulavaa soulia New Orleansissa. Vuonna 1977 hän löysi reggaen ja Lee Perryn. Miten herrat tulivat toimeen, sitä tarina ei kerro, mutta tällaista jälkeä syntyi:

Ei sen isommin tuotakaan taidettu lanseerata, mutta tulipahan sinkun b-puoli purkkiin...

Jätetään Robert ja palataan Perryyn. Enpä tiennyt sitäkään, että Upsetter tuli purkittaneeksi "vastausbiisin" jopa "Uptown Top Rankingiin". Sonny & Debby ovat esittäjät:

Ja jos nyt olette Black Arkiinne tiukasti suhtautuvia roots-sieluja, niin varoitan seuraavasta. Paul ja Linda McCartney.
Mutta kyllä nämä rytmit on David Katzin ja Perryn itsensäkin mukaan rakennettu Black Arkissa:Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi .

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Tehän tiedätte, että se yksi Zimmerman sävelsi ja levytti rallin nimeltä "Mighty Quinn". Siitähän teki pophitin Manfred Mann, ja nyttemmin nimeä ja kertsiä on käytetty myös jamaikalais-amerikkalaisessa poliisileffassa.

Mutta ennen sitä tielle osuivat näemmä Hopeton Lewis ja The Gaylettes. Ja katos vaan, tekivät rallista version joka hakkaa mennen tullen sekä Dylanin että Manfredin versiot:

Judy Mowatt lauloi levylle toisenkin hienon laulun, joka on vähän tuollainen gospelmainen ominaisssävyltään:

"I Shall Sing"-biisin taas kirjoitti alkujaan Van Morrison, ja siitä teki hitin Art Garfunkel. Toots & The Maytalskin näkyy sen tehneen albumille "Reggae Got Soul".

Otetaan lopuksi toinenkin Dylan-laulu, jonka Judy Mowatt on (myös) laulanut. "I Shall Be Released" on tietysti kuulunut vähän yhden jos toisenkin JA-laulajan ohjelmistoon, ja ihan hyvästä syystä. Tosin Heptonesin versioista on paha mennä pistämään paremmaksi Leroy Sibblesin komean äänen ansiosta.

Judy Mowatt teki laulusta version albumilleen "Rock Me" (1983), ja olen ruvennut pitämään siitä aika lailla. Rouvan ääneen on tullut entistäkin enemmän hienoa kypsyyttä ja hallintaa.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi .

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Vielä yksi ympäri mennään -tapaus ennen joulua.

Liikkeelle on lähdettävä Leslie Kongista ja Jimmy Cliffistä:

Cliffin "Vietnam" oli kohtalainen kansainvälinen hitti, ja Paul Simonkin piti siitä sen verran että tuli tekaisseeksi siihen "vastauksen". Reggae, ja varsinkin Leslie Kongin tuottama soundi oli siihen aikaa kansainvälisessäkin muodissa. Eikä Simon tyytynyt vain tapailemaan "reggaetyyliä".

Simon lähti nauhoittamaan biisiään Kingstoniin (krediittejä ei tässä ole käsillä, mutta Kongin verstaalta sen soundi kovasti kuulostaa) Jimmy Cliffin muusikoiden kanssa. Mukana olivat ainakin rumpali Winston Grennan, basisti Jackie Jackson, kitaristi Hux Brown ja urkuri Neville Hinds. Kyllä se kuuluu:

Hieno biisi kuin mikä, ja httihän siitä tuli. Ja jamaikalaiset kiittivät:

Dannyn version "Onko kaikki toivo turhaa" Andor ja Nesta ehtivätkin jo käsitellä. Ei sekään ihan avuton ole.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Hyviä linkkejä.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

On muuten älyttömän hyvä levy! Mukana siis myös vasta edesmennyt Ari Up.

Never Grow Old.

Re: Mr. Generalist
Kirjoitti: ()
Päiväys:

On, on. Vaikka en olekaan siitä kuullut kuin just tuon raidan.

Youtube-tärppejä tsekkaillessa on tullut mieleen, että mikä siinä onkin että just tuo Max Romeon biisi on iskostunut kaaliin niin monelle eri ikäiselle eurooppalaiselle tanssimusiikin vääntäjälle - Prodigysta Dubblestandardiin. Ja löyty sieltä yksi Romeonkin livevetäisy jostakin 2000-luvun puolelta, jossa iso yleisö hoilaa sanoja ulkoa täysin palkein.

Romeon tuotanto on takana tässäkin eurotuotannossa, biisinä vaan "One Step Forward". Tuottajana on häärinyt Manu Chao ja laulaja on Anouk:

Hyvä levy sekin.

Mene sivulle:  12 Seuraava sivu
Sivu:1 / 2


This forum powered by Phorum.