The fastest message board....ever.

| KOTIMAISIA ARTISTEJA | GALLERIA | TULEVAT TAPAHTUMAT |
Fi-Reggae: Ostetaan & myydään
Musa ja muu regeikrääsä kiertoon
Buy & sell forum
M: Musically Mad DVD, documentary on UK reggae sounds systems
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Musically Mad DVD (documentary on UK reggae sounds system)
20 EUR / Kpl


DVD sisältää:

Musically Mad dokumentti, 1h
Extra materiaali, 1h
David Katzin 16-sivuinen booklet

Postitus järjestyy tarvittaessa.

Kiinnostuneet, laittakaa meiliä olli_loikala@hotmail.com tai lähestykää yksityisviestitse.

Lisäksi varteenotettaviin levykauppoihin DVD soon come...

Re: M: Musically Mad DVD, documentary on UK reggae sounds systems
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Nyt siis vihdoin ulkona! Todennäköisesti kaikkein mielenkiintoisin ja kattavin brittiläisistä roots soundeista tehty dokumentti. Nelisen vuotta sitten ruotsalaisen Meditative soundsin kantava voima, Andreas Weslien ja hänen ystävnsä Kalle Folke alkoivat toteuttaa pitkään suunnittelemaansa projektia, ja alkoivat kuvata materiaalia brittisoundeista kertovaa dokumenttia varten.

Asuin tuolloin Lontoossa, ja sain seurata projektin etenemistä lähietäisyydeltä, sillä tarjosin dokumentin tekijöille majoituspalveluita heidän lukuisilla kuvausmatkoillaan. Kuvausprojekti vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja vaiherikkaalta, ja materiaalia kertyi tuntikaupalla. Aina
kuvaaminen ja haastatteluiden sopiminen ei mennyt sujuvimmalla mahdollisella tavalla, kuten arvata saattaa... Suurin osa haastateltavista oli kuitenkin hyvin yhteistyöhalukkaita ja kiinnostuneita projektista.

Nyt tuosta materiaalista on sitten vihdoin työstetty DVD, jossa on tunnin mittainen dokumentti ja toinen tunti extra-materiaalia. Lisäksi DVD:llä on maineikkaan Dave Katzin 16-sivuinen leaflet aiheen tiimoilta.

Haastateltavana on soundiskenen vaikuttajia eri osa-aluelilta. Pitkän linjan veteraaneista mukana ovat mm. Fatman, Ras Wazier (king original), Channel one, Jah Trinity, Mad Professor, Ras Muffet jne. Lisäksi kuullaan tämän päivän soundimiehiä, tuottajia ja artisteja, joista esimerkkeinä Iration Steppas, King Shiloh, Russ Disciple, Dougie Wardrop, African Simba sekä suomessakin muutama viikko sitten poikennut Murry Man.

Hienoa on, että tekijät ovat valinneet haastateltaviksi myös harvemmin kuultuja soundivaikuttajia, kuten soundilaitteiden valmistajia, esim. Mark Mostec.

Toinen mielenkiintoinen seikka on Young Warriorin ja Joe Ariwan, eli Jah Shakan ja Mad Professorin poikien yhteishaastattelu. Siinä kuullaan seuraavan sukupolven soundimiehien näkemyksiä aiheesta.

Haastatteluiden lisäksi nähdään pätkiä alan huippusoundien sessioista (Abashanti, Iration Steppas, King Earthquake jne).

Dokumentti valottaa mielenkiintoisella tavalla brittiläistä soundikulttuuria ja sen historiaa haastatteluiden kautta. Suosittelen DVD:n katsomista luonnollisesti aiheeseen perehtyneille ja siitä kiinnostuneille, mutta se toimii myös mielenkiintoisena tutustumiskeinona brittiläiseen soundimaailmaan…

” On the sound systems is where it all began and some say that it is still the defender of roots reggae music, without it, roots reggae and dub would slowly fade away. If that’s true or not, I don’t know or even want to find out. This is a soundman story about the people on the frontline , pushing roots music to the masses for very small wages or sometimes no wages at all only for the love of the music. You could say that they are mad....yeah...musically mad.”Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi .

Re: M: Musically Mad DVD, documentary on UK reggae sounds systems
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Tuli taas kateltua tätä. Tämä on sen luokan dokumentti, että häpeä jos et jo omista tätä!

Muistakaa; äänentoisto on syytä olla kunnossa tätä katsoessa, läppäri ei toista, eikä varmasti useat tauluteeveetkään omilla kaiuttimillaan. Kannattaa kytkeä ne isot kaiuttimet toistamaan, nimittäin sitä bassoa riittää.

Never Grow Old.

Re: M: Musically Mad DVD, documentary on UK reggae sounds systems
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Mistä saisi hommattua vielä tähän maailmanaikaan? Oli lainassa Aarniolta aikansa, mutta kaipaisin omaa kopiota hyllyyni.

Re: M: Musically Mad DVD, documentary on UK reggae sounds systems
Kirjoitti: ()
Päiväys:

Levyhyllyjä kaivellessa löytyi vielä yksi täysin käyttämätön Musically Mad -DVD, joten jos jollain on tämä vielä hakusessa, niin laittakaapa viestiä...This forum powered by Phorum.